Finurlig

Cocktailkursus og kokkeskole

I går havde jeg fornøjelsen af både at være på cocktailkursus hos Umami og på en aftens kokkeskole hos Kirk+Maarbjerg. (Før det lavede vi alt muligt andet sjovt, men det er en helt anden historie…)

Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg er to af de allerbedste kokke i Danmark. Og de gav os en fantastisk oplevelse.

Fordelt på hold skulle vi tilberede en 5-retters menu. På mit hold stod vi for den 3. ret; Ravioli med braisseret kalv, ristet jomfruhummer og hvide asparges. Vi skrællede asparges, gjorde jomfruhummere klar og lavede ravioli. Det hele smagte vidunderligt. Og det gjorde de andres retter også.

Det var så hyggeligt at hænge ud i køkkenet, drikke rødvin og arbejde med hænderne. Jeg fik rigtig godt styr på at få hevet tarmen rigtigt ud af en jomfruhummer..

 

Cocktailkursus på Umami

 

LovePod

 

Opskrift på Liquid Silver

 

Liquid Silver

 

Smuk væg

 

Kogebøger

 

Råvarer

 

Pontøfler

 

Grønne asparges

 

Aftenens menu

 

Der instrueres

 

Aspargesskrællertjansen

 

Anretning

 

 

Første ret: Bagt rødspætte med skummende muslinger og nye gulerødder

 

Anden ret: Grønne asparges med pocherede æg og cremede morkler

 

Tredje ret: Ravioli med braisseret kalv, ristet jomfruhummer og hvide asparges

 

Fjerde ret: Unghaner med spidskål, ramsløgsbearnaise og nye kartofler

 

Dessert: Tykmælksflan med jordbær og mandelkage

Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *