Finurlig

Ferie i broderlandet

Så er det hverdag igen. Det blev til to ugers ferie i det svenske. Vores tredje sommerferie i træk i det hus, som vi er så heldige at kunne låne kvit og frit af familiemedlemmer.

Skønt med billig ferie. Knapt så skønt at det har været ret dårligt vejr i alle de ferier, vi har tilbragt deroppe.

Vi har regnet på det. I de tre sommerferier er det blevet til omkring fem reelle sommerdage. Defineret som dage, hvor vejret egner sig til at man tager på stranden eller ned til det lokale friluftsbad. Det er jo ikke fordi det har pisset ned non-stop resten af tiden, men det har været for køligt, stormende, vådt, byget, overskyet og alle mulige andre variationer af vejr, som da er til at leve med, men som ikke fylder op på solskinskontoen, som skal hjælpe en med at komme igennem de lange, mørke vintermåneder.

Så nu har vi svoret (Amar Halshug Kniv & Gaffel, som Storepigen siger), at næste års sommerferie foregår under sydligere himmelstrøg.

 

Maden hinsidan

Det er ikke blevet til en masse eksperimenterende kokkereren i det svenske. Komfuret i den svenska sommarstuga er fra 50’erne, ovnen er i bedste fald utilregnelig og køkkenbordet er så lavt, at selv jeg, med mine beskedne 172 cm, får ondt i ryggen af at stå for længe og arbejde der. Og derudover synes ungerne heller ikke, at det er så sjovt, at mor er inde i køkkenet hele tiden. Heller ikke min mand. Og faktisk heller ikke mig selv.

Så det bliver mest til noget ret simpel mad, når vi er på ferie i det svenske. Masser af mad fra grillen. Masser af nye kartofler. Salater. Fingergrønt til ungerne. Bizarre frugtsupper og -cremer til dessert.

Her er billeder af nogle af vores kulinariske oplevelser i ferien:

Hotdog på svenska. Med væmmelig puré af syltede agurker. Min kære mand insisterede på at smage den. Bad move. En slimet omgang, var det.
Matjesfilet med kartofler, creme fraiche og rødløg. Sooo nice!
Ostedisken hos Börje Olssons Skafferi. Divine!
Ferietradition: Vafler med blåbærsyltetøj
Kartoffelmad med Matjesfilet hos Gräddhyllan
Hybensuppe. Fantastisk!
Grøntsagstærte med feta hos Gräddhyllan
Kagebuffet hos Gräddhyllan

Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *