I dag besøgte vi en lokal perle her i Halland, hvor vi er på ferie. Gräddhyllan Lant Café, hedder stedet. Et lidt underligt navn. Gräddhylla betyder “Flødehylde”, men efter hvad jeg kan læse mig frem til, betyder det også noget i retningen af “et pænt villakvarter”. Måske kan mine svenske venner hjælpe her?

Uanset det lidet mundrette navn, så er Gräddhyllan et skønt lille spisested. Det røde træhus med småsprossede, hvide vinduer ligger på toppen af en lille bakke, med en stor grøn plæne foran, og lige ned til en skovsø. Ved siden af ligger en fårefold med et mosbegroet stengærde, bag hvilket en lille flok grumset-hvide uldtotter møffer fredsommeligt rundt. Der er toppede brosten på gårdspladsen og smukke sommerblomster i store krukker og kar. Meget svenskt og meget, meget yndigt.
Det regnede da vi kom, så jeg fik desværre ikke taget billeder udefra, fordi hele familien spænede fra P-pladsen op til huset for ikke at blive alt for våde. De må komme en anden dag – vi har planlagt at spie frokost deroppe igen i løbet af ugen.
Næsten alt hos Gräddhylland er hjemmelavet, fra rabarbersaften til udbudet på det imponerende kagebord. Der sælges nogle få slags smørrebrød og sandwich, og et par lune retter. Og ellers står den på kager og bagværk i rå mængder, bl.a. hjemmebagt rugbrød og knækbrød.
Indretningen er noget så nysselig. Man føler lidt, at man er til kaffe hos en fin, svensk tante. Der er broderede duge og levende lys på alle borde – som i øvrigt alle er forskellige.
Vi voksne spiste kartoffelmadder med Matjesfilet og en lækker creme fraiche/agurke/dildcreme på toppen. Ungerne fik en leverpostejsmad og en speltbolle med skinke og ost. Bagefter stod den på jordbær/rabarber-cheesecake, chokoladekage (og mand! den var tung og god og konfekt-agtig, næsten som en Marcelkage, som er min yndlingschokoladekage i hele verden) .. og havregrynskugler til ungerne. Sweet! Kagerne var så lækre, at jeg blev ganske opslugt og helt glemte at fotografere dem – shame on me.











Leave a Reply