Hjemmelavede burgere

Fredagsmad: ‘Rustikke burgerboller’ fra Urtekram (jeg nægter simpelthen at spise almindelige, færdigkøbte hvede-burgerboller. Det er jo en skændsel overhovedet at kalde det brød!) øko-okse, salat i fine strimler, ketchup, mayo (den gode økologiske fra Irma, som til min overraskelse fik dumpekarakter i Politiken, tsk tsk), ost, løg, tomat, drueagurker.

 

 

For at undgå bøffer, som er for høje og for små, skal de flades heelt ud. De skal være så tynde, som man overhovedet kan få dem. Jeg vil anslå at mine er omkring 3 mm tykke. Når man så steger dem, skrumper de så meget, at de kommer til at passe til en burgerbolle af alm. størrelse.

 

Kartoflerne laver jeg sådan:

Start med at tænde ovnen på 200 grader med varmluft, eller 200 grader uden. Kom den bradepande, kartoflerne skal ligge på, ind i ovnen, så den også varmes op.

Vask og gnub kartoflerne rene, fjern øjnene. Skær dem ud efter ønske, her er de i kvarte. Dup dem med et rent viskestykke for at få noget af saften væk – det giver et sprødere resultat. Krumsl dem lidt rundt og dup igen. Hvis man skal være helt tjekket, lægges alle de udskårne kartofler på selve viskestykket, som så foldes hen over, hvorefter kartoflerne masseres blidt gennem stoffet.

Kom kartoflerne i en rigeligt stor frysepose, gerne 8 liter. Hæld en tsk salt, godt med peber og 1 spsk god olivenolie oveni. (Her kan der desuden eksperimenteres med oliven, rødløg i kvarte, tørrede eller friske krydderurter, citroner i både og alt muligt andet…).

Luk posen sammen øverst med den ene hånd, læg den på køkkenbordet og brug den anden hånd til at mosle kartoflerne rundt i posen, så olie og krydderier fordeles på dem.

Tag den varme bradepande ud af ovnen og læg bagepapir i bunden. Hæld kartoffelstykkerne ud på bradepanden og fordel dem ligeligt. Ind i ovnen med bradepanden og sæt uret på 35 minutter. Vend dem et par gange undervejs. Tjek at de er som de skal være, inden du tager dem ud. Giv dem 5 minutter mere, hvis de skal være ekstra sprøde.

Denne fremgangsmåde bruger jeg i øvrigt til alverdens rodfrugter; Rødbeder, pastinak, persillerod, knoldselleri, gulerødder…

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *