Finurlig

Æbletærte med marcipan

Æbletærte med marcipan

I sidste weekend var jeg på besøg hos min veninde, der bor langt ude på landet og har en dejlig have med æbletræer og udsigt over markerne.

Veninden bød på kaffe og kardemommeboller. Og en skøn æbletærte med æbler fra haven. Opskriften havde hun fra en svensk bekendt. Og hun var så sød at give mig både æbler og Hjördis’ opskrift på tærten med hjem.

Æbletærte med marcipan

Måtte fluks lave tærten derhjemme, så min familie også kunne smage den. Dog med et par justeringer af opskriften:

Jeg skiftede margarinen ud med smør og tilføjede omkring 50 g revet marcipan til tærtedejen. Det fungerede rigtig godt – jeg elsker marcipan! Til gengæld droppede jeg kanelen.

Jeg dryssede også nogle hakkede hasselnøddekerner ovenpå tærten. Dét var så en mindre god idé, for de var nemlig lidt harske, så vi endte alle sammen med at sidde og pille dem af igen.

 

Opskrift

Nok til 4-6 personer

  • 120 g margarine smør
  • 1 ,5 dl sukker (jeg brugte rørsukker)
  • 2 del hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Kanel
  • 50 g revet marcipan
  • Æbler

Tænd ovnen på 200 grader

Skræl æblerne, skær dem i tynde både og læg dem lagvist i et smurt fad eller tærteform

Smelt smørret ved lav varme, kom det i en røreskål og tilsæt de øvrige ingredienser

Fordel dejen over æblestykkerne

Drys evt. med hakkede hasselnødder eller mandler

Bag ved 200 grader i en halv time.

Æbletærte med marcipan

 

Opskrift på æbletærte med marcipan

 

Æbletærte med marcipan

 

Æbletærte med marcipan

 

Æbletærte med marcipan

 

Æbletærte med marcipan

 

Æbletærte med marcipan

 

 

 


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

One response to “Æbletærte med marcipan”

  1. Sophieducks

    Yuuuum. Marcipan gør også bare alting lidt bedre.
    Looks delish!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *