Finurlig

Grønkålchips med sesamfrø

Grønkålchips med sesam

Grønkål er ikke alene smuk og sund, den smager også ganske vidunderligt. Ja, også denne kålsort står mit hjerte nær. Jeg elsker den kraftige smag og at bladene er saftige og har bid. Bid er der nu ikke meget af i denne opskrift, hvor grønkålen er lavet til delikate chips. De smager til gengæld himmelsk og er easy-peasy-japaneesy at lave.

Grønkålchips med sesamfrø

Opskriften er fundet hos Two Blue Lemons.

 

Det skal du bruge:

  • 500 g frisk grønkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 1,5 spsk sesamfrø
  • 1/2 tsk salt

Tænd ovnen på 100 grader.

Skyl grønkålen grundigt og brug en salatslynge til at få så meget af væsken af bagefter. (Har du ikke en salatslynge, kan du bruge et stort, tørt viskestykke i stedet. Læg kålen i midten, tag fat i de fire hjørner og ryst op og ned, så kålen vendes inde i viskestykket, uden at den ryger ud.)

Fjern de grove stængler og del kålbladene i mindre stykker.

Kom kålen i en stor skål.

Hæld olien over kålen og massér den ind i bladene med fingrene. Sørg for at komme godt ind i alle fordybningerne.

Hæld salt og sesamfrø over og bland med fingrene.

Fordel kålen på bagepapir på 2 bageplader.

Bag i ca 1,5 time eller indtil bladene er helt tørre og sprøde.

Lad køle ned inden du pakker dem ned. Skal opbevares i en lufttæt plasticpose. Hvis der da er noget tilbage at opbevare, for de får hurtigt ben at gå på 🙂

 

 

Grønkålchips med sesamfrø

Grønkålchips med sesamfrø

Grønkålchips med sesamfrø

Grønkålchips med sesamfrø

Grønkålchips med sesamfrø

Grønkålchips med sesamfrø

Grønkålchips med sesamfrø

Grønkålchips med sesamfrø


Posted

in

, ,

by

Comments

2 responses to “Grønkålchips med sesam”

  1. Ja, disse grønkålschips smager helt fantastisk og er mega lette at lave. Sender lige din side som link på min facebookside :)www.facebook.com/HjertetsVej
    kh Sina

  2. Hej Sina
    Jeg elsker dem også. Vitaminer på den gode måde 🙂
    Jeg har været inde og like din side.
    Kh Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *