Som nogle vil vide, har min familie et hus i Sverige. Det ligger langt ude i skoven, på klippegrund i en lysning blandt granerne, med en elv lige bag huset. (Elv og elv, min far påstår at det er en å, men det lyder ikke svenskt og vildt nok, så vi kalder den altså en elv.)
Vi er så heldige, at vi kan låne huset ganske ofte, og har efterhånden været deroppe en del gange. Både på sommerferie og weekendture. Og nu også på en lille efterårsferie, hvor vi for første gang fik øjnene op, hvor hyggeligt det er at gå på svampejagt. Og hvor vidunderligt, tragtkantareller smager.
Det er åbenbart et godt svampeår i år. Og jeg skal da også love for, at der var så rigeligt at tage af på de par ture, vi nåede ud på i løbet af de fem dage, vi var deroppe.
Vi fik samlet omkring 5-6 liter. Som vi omhyggeligt børstede og tørrede på riste over masseovnen. Det gav omkring halvanden liter tørrede svampe. Jeg glæder mig til at bruge dem til saucer og gryderetter og omeletter og alt muligt andet de kommende måneder.












Leave a Reply