For noget tid siden beskrev jeg de nye madvaner, som vi hen over sommeren har tillagt os her i vores lille familie. Helt konkret er det noget med at spise mere grønt og mindre kød. Og to ugentlige dage med fisk på menuen.

Hele familien elsker fisk. Så langt, så godt.

Jeg er desværre bare ret idéforladt, når det kommer til at tilberede fisk. Har to standardopskrifter: 1) Dampet i ovn på leje af diverse grøntsager ELLER 2) vendt i rugmel og stegt på panden. (Og en tredje til laks, som indbefatter krydderurteolie og Serranoskinke – den tager vi en anden dag!)

Altså, JEG synes jo at begge dele smager vidunderligt, men kan nu godt forstå at dampet fisk måske ikke er det mest ophidsende i verden. Så forleden fik jeg gang i en kogebog, og sprang ud i solsikkepaneret torsk. So to say.

Det var ikke alene pivnemt, men smagte også ganske dejligt. Det syntes resten af familien også.

Opskriften stammer fra kogebogen Nemme fiskeretter af Sille Koch.

 

Opskrift til 4 personer

  • 400 g torskefilet
  • 1 æg
  • 100 g solsikkekerner
  • 3 spsk rugmel
  • 1 citron
  • Rapsolie til stegning.

Tag 25 g solsikkekerner fra og mal resten fint i en morter. Bland hele og malede kerner i en dyb tallerken.

Skær torskefileten i passende stykker. Dryp med citron og krydr med salt og peber. Pisk ægget.

Vend torskestykkerne først i rugmel, så i æg og til sidst solsikkeblandingen.

Steg ved jævn varme til overfladen er gylden og server fluks.

 

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.