I vores familie begyndte vi for noget tid siden at spise vegetarisk mindst en gang eller to om ugen. Det er der kommet en del lækre retter ud af. Blandt andet disse blomkålsfrikadeller, som smager vidunderligt. Opskriften stammer fra Politikens Vegetarkogebog anno 1997.
Ingredienser
- 2 hele blomkål
- 3 æg
- 1,5 dl mælk
- 200 g brødkrumme
- 4 spsk finthakket purløg
- Salt & peber
- Olie til stegning
Se under billedet, hvordan du gør…
Sådan gør du
- Kog blomkålene møre – eller bedre: Damp dem møre.
TIP! Du kan for en slik købe en dampindsats til din gryde, så du kan dampe dine grøntsager i stedet for at koge dem. Det giver højere vitaminindhold og mere smag. - Hak blomkålen meget fint og lad den køle lidt ned
- Pisk æg og mælk sammen og rør i blomkålen
- Tilsæt brødkrumme, purløg og krydderier
- Rør godt rundt
- Lad farsen hvile nogle timer. Jeg lod den stå natten over, det blev den vist lidt klæg af
- Steg i raspolie eller lign. på panden til de har en gyldenbrun skorpe.
Server med fx brune ris og en fyldig salat med bønner.
Leave a Reply