Spinatbøffer

Uhm!

Jeg elsker spinat! I alskens variationer. I dampet tilstand foretrækker jeg den friske af slagsen, men frossen spinat er ikke at kimse af. Det er også en udemærket måde at få lidt grøntsager i de kære børn. De klager ikke nær så meget, når den er tilsat pastasaucen eller blandet i risene. Vi har set et par Skipper Skræk-film, og de har gjort indtryk. Begge piger ved nu, at dét der spinat.. det bliver man altså stærk af.

Jeg ved ikke, om det er Skræks skyld, men spinatbøffer er vældig populært hos både store- og lillepigen. Opskriften har jeg fra min tidligere kollega, Helle. Og jeg tænker på hende, hver gang jeg laver de bøffer.

Spinatbøffer er noget af det nemmeste at lave, og med tiden har jeg varieret lidt på indholdet. Mest ifht kernerne, for det hænder ofte at jeg ikke lige har pinjekerner på lager. Så kan der fint erstattes med andre kerner, fx solsikke- eller græskarkerner. Da jeg sidst lavede dem, havde jeg ikke en hel dl. pinjekerner, så jeg toppede op med mandler. Det smagte dejligt.

Jeg glemmer ofte at tø spinaten op før. Hurra for mikroovnen! 8-10 minutter i en glasskål med låg, og spinaten er tøet op. Hvis man ikke har en mikroovn, kan spinaten varmes langsomt op i en gryde. Sidstnævnte var faktisk instruktionen i den oprindelige opskrift fra Helle, men jeg tror ikke at jeg har fulgt denne fremgangsmåde en eneste gang.

 

Opskrift til 4 personer:

 • 1 pk frossen helbladet spinat, optøet
 • 3 spsk fuldkornsrasp
 • 1 æg
 • 100 g god feta. Jeg foretrækker Løgismoses i blok.
 • 1 fed knust hvidløg
 • 1 dl pinjekerner, groft hakkede (eller solsikkekerner, græskarkerner, mandler, hasselnødder…)
 • Lidt salt og meget peber

Sådan gør du:

Knug væden fra spinaten. Det kan man gøre i et gammelt viskestykke, men jeg foretrækker at bruge en si, hvor jeg med hånden MASER spinaten sammen, så alt væden presses ud. Dette betyder at en si ikke holder så længe hjemme hos os. Til gengæld har vi ikke en masse misfarvede viskestykker.

Mos fetaen med en gaffel.

Bland alle ingredienser sammen og form med hænderne 4 bøffer. De skal max være ca. 1,5-2 cm høje, ellers tager det for lang tid at stege dem.

Lad bøfferne stå på køl inden stegningen, så de er så faste som muligt, når du kommer dem på panden.

Steg bøfferne i raspolie eller anden olie egnet til stegning. Lad dem stege helt færdige på den ene side før du vender dem, så de har dannet en hård skorpe. Steges ved jævn varme i ca. 5-7 minutter på hver side. De bliver nemt mørke, så hold øje med dem!

 

 

 

2 Replies to “Spinatbøffer”

  1. Hej Mette 🙂

   Vi spiser fx fuldkornspasta, brune ris, speltkerner, perlebyg/-rug, quinoa eller fuldkornsbulgur. Hvad som helst, som er groft og mætter godt. Og lige nu også nye kartofler.

   Vi spiser gerne bønner ved siden af, fx. i en salat, så vi også får noget protein.

   Jeg har også brugt spinatbøfferne som tilbehør til kød 😉

   Kh Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *