Hvidkålsalat med tahin

Vi elsker (også) kål hjemme hos os. Det vil sige, de voksne elsker kål. Børnene rynker på næsen. Men jeg tror på, at hvis jeg bliver ved med at servere det, så vænner de sig nok til smagen med tiden.

Denne opskrift har jeg fra Aarstiderne. Vi fik en af deres grøntkasser i en periode, og noget af det bedste ved det var, at der altid var nye, spændende opskrifter med i kassen. Denne her er blevet brugt flittigt.

Citronsaft og soya er med til at mørne kålen, så husk at lade den stå en halv times tid før du serverer den. Jo længere den står, jo mere blød bliver den. Kan sagtens laves dagen i forvejen.

Passer fortrinligt til lyst kød eller som del af et vegetarisk måltid. Jeg har brugt samme opskrift med blomkål i små buketter. Smager fortrinligt. Og lur mig om det ikke også ville være et hit med alle mulige andre slags kål.

 

Opskrift til 4 personer:

  • 2 gode håndfulde fintsnittet hvidkål. Jo finere, jo bedre, så slib din kniv eller find Mandolinjernet frem.
  • 2 spsk tahin (Urtekram laver en dejlig, tyk en af slagsen. Mere fintkornede versioner kan fås hos grønthandlere i eller i asiatiske supermarkeder)
  • 4 spsk soya
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 fed presset hvidløg
  • Evt lidt vand

Kom den fintsnittede kål i en skål.

Pisk alle øvrige ingredienser sammen i en anden skål. Blandingen skal være tynd nok til at den er let at fordele i fintsnittet kål, så tilsæt evt. lidt vand, hvis den bliver for tyk.

Hæld blandingen over kålen og lad salaten trække i min. 20 minutter på et koldt sted, gerne længere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *