Ny kålfavorit!

Her med sommerkål. Let mørnet af dressingen, men stadig sprød. Mayo og abrikoser gør salaten blød og sød, mandlerne knaser. Karry og koriander giver en asiatisk note. Smukt!

Da jeg lavede salaten forleden, var den ikke lige i øjet. For meget karry gav en ikke så heldig bitterhed. Næste gang nøjes jeg med et par strøgne teskefulde og ikke en hel spiseskefuld.

Næste gang vil jeg også prøve at riste mandlerne. Mere smag og knas!

Der skal også flere koriander i. Det var en sølle plante, der var blevet leveret til mig af Nemlig.com – salaten kunne godt have tålt den dobbelte mængde.

Lesson learned. Men den var nu lækker alligevel.

 

Hvidkålssalat med abrikoser, mandler og karry

Opskrift

  • 1/2 hvidkålshoved, fint snittet
  • 1 håndfuld (ristede?) mandler, grofthakkede
  • 8 mørke abrikoser, skåret i stykker
  • En håndfuld koriander, grofthakkede

Dressing:

  • 3 spsk god mayonnaise (en fast, lækker en af slagsen)
  • Saften af en halv citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk (2 tsk?) karry
  • Salt & peber
Bland kål, mandler og abrikoser. Pisk dressingen sammen og hæld den over blandingen. Lad trække minimum 15 min. Vend korianderne i inden servering.
(Opskrift: Alt for damerne)
Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.